Smeedwerk.

Sterk in industrieel smeedwerk.

Het accent van ons leveringsprogramma ligt op voor- en eindbewerkte producten, met name smeedstukken. Het grote voordeel van smeedwerk is dat alle producten een gelijkwaardige samenstelling en (na warmtebehandeling) structuur krijgen. Dit leidt tot een herschikking van de microkristallen en verfijning van de korrelgrootte van het metaal. Het resultaat? Een versterkt stalen product, zeker als we kijken naar slagvastheid, schokabsorptie en afschuifkracht. Zeer geschikt dus voor zwaar industrieel gebruik.

Alle producten die Snel Staal levert zijn verkrijgbaar in ruwe/onbewerkte staat, als voorbewerkt product of volledig bewerkt product op maat, eventueel volgens specificatie en tekening.

Drie belangrijke categorieën smeedwerk:

  • Vrijvorm smeedstukken 
  • Naadloos gewalste ringen
  • Matrijssmeedwerk

Binnen deze drie categorieën is de range van mogelijkheden enorm groot. We leveren bijvoorbeeld smeedwerk met een gewicht van enkele kilo’s tot meer dan 70.000 kilo. We zijn bovendien in staat om ringen en flenzen met een diameter van meer dan 7000 mm te leveren. Bij Snel Staal bent u aan het juiste adres voor zowel standaardproducten met standaard maatvoering als specifiek en uniek maatwerk.

Onze ervaren professionals helpen u graag.

Wilt u de toegevoegde waarde van Snel Staal ervaren? We horen graag van u.

Neem contact met ons op